Dvojka.sk

  • Zväčšiť veľkosť fontu
  • Štandartná veľkosť fontu
  • Zmenšiť veľkosť fontu
Školská jedáleň

Aktuálne oznamy ŠJ

E-mail Vytlačiť

Na našej škole opäť školské ovocie

jablkova-stava-zm

Naša škola sa zúčastňuje na EURÓPSKOM PROGRAME PODPORY KONZUMÁCIE OVOCIA V ŠKOLÁCH, s finančnou podporou EURÓPSKEHO SPOLOČENSTVA. V rámci tohto programu bude k obedom 1x týždenne podávané jablko a jablková šťava. Za objednávky a kvalitu ovocia zodpovedá vedúca školskej jedálne.

Aktualizované: Piatok, 10. október 2014 11:52 Pokračovať v čítaní oznamov ŠJ...
 

Bulgur: Super jedlo, nikto ho nepozná

E-mail Vytlačiť

bulgur2Ak sa snažíte jesť zdravo a zaujímajú vás rôzne zdravé potraviny, zrejme ste už o bulgure počuli. No veľa ľudí ešte stále túto výbornú potravinu nepozná. Čo to teda bulgur je a prečo by sme ho mali konzumovať? Bulgur je vysoko nutrične hodnotný produkt z pšenice s jemnou chuťou orieškov - tzv. pšeničná lámanka.

Čítať viac...
 

Deň jabĺk v školskej jedálni - 21. 10. 2013

E-mail Vytlačiť

jablkoZázrak menom jablko. Viete o ňom všetko?
Sladké, voňavé, šťavnaté ... Jablko je jedno z najzdravších druhov ovocia. Vieme o ňom naozaj všetko? Každý šťavnatý kúsok jablka zásobuje telo energiou, spoľahlivo uhasí smäd vďaka obsahu ovocných kyselín a dobre zasýti.

Čítať viac...
 

Kampaň 2013 "Odstráň obezitu"

E-mail Vytlačiť

obezitaŠkolské jedálne sú jednou z možností, ako deťom zabezpečiť zdravšiu variantu kvalitného obeda. Pokiaľ deti jedia v školských jedálňach, majú v priemere minimálne jedno jedlo s takou výživnou hodnotou, akú pre svoj vek potrebujú (pozri článok Výhody stravovania v školskej jedálni). Súboj s obezitou je súboj na dlhé trate. Zvíťazí len ten, kto má trpezlivosť a pevnú vôľu, kto si princípy správnej životosprávy osvojí už v detstve. V dospelom veku sa potom stanú úplnou samozrejmosťou, príjemnou a neodmysliteľnou potrebou každého dňa.

Čítať viac...
 

Platba za stravu

E-mail Vytlačiť

Vážení rodičia,
oznamujem Vám a prosím Vás, aby ste si platby na stravu uhrádzali formou bankového prevodu alebo priamym vkladom v uvedenej banke, internet banking a šekom ak nemáte účet.

Čítať viac...
 

Zásady stravovania

E-mail Vytlačiť
  • Stravu na nasledujúci mesiac treba zaplatiť mesiac vopred, napr. na mesiac september od 10. 8 do 25. 8., na mesiac október od 10. 9. do 25. 9., na mesiac november od 10. 10. do 25. 10., na mesiac december od 10. 11. do 25. 11., na mesiac január od 10. 12. do 25. 12., na mesiac február od 10. 1. do 25. 1.
Čítať viac...
 

Výhody stravovania v školskej jedálni

E-mail Vytlačiť

altVážení rodičia!
Školské jedálne jednou z možností, ako deťom zabezpečiť zdravšiu variantu kvalitného obeda. Pokiaľ deti jedia v školských jedálňach, majú v priemere minimálne jedno jedlo s takou výživnou hodnotou, akú pre svoj vek potrebujú.

Čítať viac...
 

Alergény v potravinách

E-mail Vytlačiť
Na základe smernice č. 2000/13/ES Európskeho parlamentu a Rady v znení smernice č.2003/89/ES, smernice č. 2005/26/ES a smernice č.2007/68/ES z novembra 2007, Výnos Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2004-100 o označovaní potravín v znení výnosu č. 1761/2005-100 č. 3069/2005-100, vyplýva povinnosť informovať spotrebiteľa o alergénoch. Táto povinnosť sa týka aj školských jedální, informovať svojich spotrebiteľovstravníkov (deti, zamestnancov, rodičov) o alergénoch na jedálnom lístku.
Čítať viac...
 

Viete, že 22. marca je Deň vody?

E-mail Vytlačiť

Dnešná téma je voda. Existuje osem zložiek, bez ktorých nemôžeme žiť: uhľovodíky, proteíny (bielkoviny), tuky, vitamíny, minerály, vláknina, kyslík a voda.

Aká je funkcia vody?

Čítať viac...
 

Fotogaléria školy

Reklamný panel

Aktuálne odkazy

Zoznam stredných škôl
Vyber si strednú školu
Ako na strednú školu
Informácie o možnostiach štúdia